Açık Alan
Çok sayıda tarla denemesinde mahsul verimi ve kalitesindeki artış incelenmiştir.
Tarım, meyve ve sebze üretiminde yapılan deneylerden birkaç örnek sunulmaktadır:
Patates
Verim bitki başına 900 gramdan 1.200 grama çıktı. Ayrıca ortalama patates büyüklüğü de arttı. Büyük ve orta boy patatesler, küçük boy patateslere üstün gelir. Denemede, “Irga” patates çeşidinde pazarlanabilir patateslerin 30-60 mm boyutunda yüzde 38'e kadar verim artışı tespit edilmiştir. 60 mm'nin üzerindeki fraksiyonda da yüzde 41 verim artışı bulunabilmiştir.
Soğan
Döllenme olağan iyi uygulamalara uygun olarak gerçekleştirildi. Yüzde 17'ye kadar daha yüksek verim ölçüldü. Mahsullerin kalitesi de arttı. Toplam hasatta pazarlanabilir mahsulün yüzdesi de önemli ölçüde arttı.
Şeker Pancarı
Şeker verimine göre yüzde 21’e varan verim artışı gösteriyor.
Mısır
Gübreleme, iyi uygulamalara uygun olarak her zamanki gibi gerçekleştirildi. Kontrole kıyasla yüzde 14,7'ye kadar daha yüksek tane verimi ölçüldü.
Çilek
Çilek kültürlerinde sürgün ve kök gelişiminin artması. Seralarda yetiştirdikten hemen sonra çilek kültürlerine ilave edilmesi, sürgün ve köklerin güçlü bir şekilde büyümesiyle sonuçlandı. Ek olarak, bitkilerin kuru ağırlığı arttı, bu da besin alımının arttığını kanıtladı.
Fesleğen
Hümik asit uygulamasının büyüme ve verim parametreleri üzerine etkili olduğunu göstermiştir. H4 konsantrasyonuyla hümik asit uygulaması (0,5 m² için 15 g/l) büyüme ve verimde en iyi artışı gösterdi, ancak en büyük bitki boyu H2'de (0,5 m² için 5 g/l) gözlendi.
Buğday
Uygulamanın olumlu etkisi sayesinde toprağın su tutma kapasitesinde yüzde 24 oranında artış sağlandı.